Kenny Agostino värvas in från KHL-klubben Torpedo Nizjnij Novgorod Foto: Bildbyrån

Skellefteå värvar från KHL – första sedan kriget

Uppdaterad
Publicerad

SHL-klubben Skellefteå värvar amerikanske forwarden Kenny Agostino, 31.

Det är den första SHL-värvningen från KHL sedan kriget bröt ut i februari 2022.

Värvningen kommer efter årsmötet i juni där det beslutades att ingen spelare som har skrivit på för en KHL-klubb efter den 24 februari 2022, ska värvas av Skellefteå.

Enligt Erik Forssell, general manager, är tidpunkten för kontraktsförlängningen en ”grundförutsättning”. Skellefteå menar att kontraktet ska ha skrivits december 2021, alltså innan Rysslands invasion av Ukraina påbörjades.

– Vi vet att det funnits en önskan hos honom att hitta en ny klubb redan förra säsongen och bryta kontraktet, men då det inte blivit så har vi haft en dialog med både Kenny och hans agent kring det, säger Forssell till klubbens hemsida.

”Han är varmt välkommen”

– Sammantaget har vi förståelse för hans situation och det finns som vi ser det förklaringar till att han blev kvar i KHL under förra året. Han är varmt välkommen och vi ser fram emot att han blir en del av Skellefteå AIK, fortsätter han.

Kenny Agostino har de senaste två säsongerna spelat i Torpedo Nizjnij Novgorod. Han har även spelat för NHL-klubben Montréal Canadiens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.