Skön comeback för Landeskog – målskytt i Coloradoseger

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex veckor på skadelistan var Gabriel Landeskog tillbaka på isen för sitt Colorado – och det med besked. Lagkaptenen stod för en självsäker soloprestation i första perioden och satte 2-0 till Colorado, som slutligen vann med 3–2 mot Montreal.

– Det är klart man vill vara med och vinna, säger Landeskog till SVT efteråt.

Gabriel Landeskog försatte ingen tid när han kom tillbaka efter 16 matchers skadefrånvaro.

Efter Ryan Graves ledningmål sex minuter in i mötet med Montreal, var det dags för den svenska lagkaptenen att glänsa. Landeskog plockade upp pucken på mittlinjen, gled lekande lätt genom Montreals försvar och petade in 2–0 i NHL-debuterande målvakten Cayden Primeaus bortre hörn.

– Det var skönt att var tillbaka. Det har varit långa fem-sex veckor och man vill ju alltid spela. Speciellt när laget spelar bra, säger Landeskog till SVT efteråt.

KLIPP: Hör Gabriel Landeskog efter comebacken

Även André Burakovsky var tillbaka för Colorado, i hans fall efter en skada som innebar tre matchers vila.

”Kan bara bli bättre”

Pavel Francouz i Coloradomålet gjorde många starka räddningar när Montreal desperat försökte utjämna i slutet av matchen, och är lättad över att ha de vassa svenskarna med igen.

– Det är jättebra att vi kunde vinna utan dem, men vi kan bara bli bättre med de killarna. Det visade de här när de kom tillbaka, ”Gabe” och även ”Burky” spelade bra, säger tjecken.

Colorado ligger just nu på en andraplats i västra konferensen, fyra poäng bakom St Louis, men med två matcher mindre spelade än regerande mästarlaget.

NHL

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

2 - 3

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

0-2, 1-1, 1-0
Bell Centre, Montreal
Publik: 21302

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.