Luleå-forwarden stängs av i finalen i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Luleås forward Sofia Skriver stängs av i två matcher och missar kvällens femte och avgörande SM-final mot Brynäs.  

Detta efter en incident i samband med ett nedsläpp i mittzon,  i tisdagens fjärde finalmatch. Skriver gör en sk slewfoot, en oschysst fällning med benet på Brynäs Katerina Mrazovar, som faller till isen.

– Alla vill alltid ha alla sina spelare att tillgå, sen är det inget vi kan rå på med avstängningar, säger Oskar Häggström i Luleå till SVT Sport.

– Sådant där hör inte hemma i den här sporten. Det var rätt uppenbart, och jag tror det var avsiktligt, sade Brynäs Lara Stalder till NSD igår.           

Avstängd för samma sak

Ändå var det just Stalder själv som missade två tidigare finalmatcher av exakt samma anledning. Hon stängdes av efter en så kallad slewfoot.   Disciplinnämnden gav Brynäs-stjärnan två matcher men Stalder opponerade sig:

”Av bilderna att döma kan detta uppfattas som en slewfoot men faktum är att det är ingen svepande rörelse av min fot, jag försöker endast åka framåt och ta nästa skär”, skrev hon i ett yttrande.                    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.