Fabian Lysell. Foto: Bildbyrån

Småkronorna fixade VM-brons

Småkronornas revansch.

Sverige tog VM-brons efter storseger mot Finland.

– Fantastiskt! Så sjukt skönt att slå dem, säger målvakten Carl Lindbom till Sportbladet.

Efter Kanadas utskåpning i semifinalen (svensk förlust 1–8) kom urladdningen i bronsmatchen mot Finland och Småkronorna vann med 8–0.

”En riktig laginsats”

– Vi spelar jättehårt i 60 minuter och lägger aldrig av. Vi är så sjukt starka hemåt, något vi inte kanske inte var i början av turneringen. Vi spelar så sjukt mycket för varandra och blockar skott. En riktig laginsats, säger Carl Lindbom till Sportbladet.

Isak Rosén, Sveriges bäste målskytt under U18-VM i Frisco i Texas, inledde nätrasslet tidigt i den första perioden och sedan rullade målen in innan Rosén med halvminuten kvar även kunde fastställa slutresultatet.

VM-bronset är Sveriges elfte medalj i U18-VM:s historia.

Kanadas första guld sedan 2013

I finalen rivstartade Ryssland och Matvej Mitjkov – senare framröstad som turneringens mest värdefulle spelare – gjorde matchens första mål. Kanada kom dock tillbaka och vände på matchen.

Efter mål av bland andra 15-årige Connor Bedard vann Kanada till slut med 5–3, lagets första U18-guld sedan 2013.