Söderberg matchvinnare för Malmö

Skralt med trepoängare.

Nu tog Malmö sin första på hemmais sedan september.

Mycket tack vare Carl Söderberg.

I Malmö Arena vann Malmö Redhawks med 5–1 mot Linköping. Där hemvändande lagkapten Carl Söderberg låg bakom tre av målen.

Först assist till kvitteringen, och i början av mittperioden gjorde han två mål på mindre än två minuters spel. Hans åttonde och nionde för säsongen, totalt har 36-årige forwarden gjort 16 poäng på 15 matcher.

”Kom ut starkt”

I slutminuterna fastställde Fredrik Händemark slutresultatet med mål i öppen kasse. Seger för Malmö, deras första efter full tid på hemmaplan sedan klubben vann mot Djurgården med 3–2 den 23 september.

– Vi kanske inte får det riktigt som vi önskade i första perioden, men vi kom ut starkt i den andra. Vi fortsätter spela på det sätt vi har gjort hela tiden, även om vi har väntat på en vinst. Vi skapar målchanser och ska inte vara för snabb att felsöka, även om man ska vara självkritisk, säger Carl Söderberg till C More.

KLIPP: Carl Söderberg fick matchstraff efter tackling i ryggen (16 oktober)