Södertäljes målvakt Henrik Lundberg. Foto: Bildbyrån

Södertälje till slutspelsserien – Tingsryd och Karlskoga slipper kvala

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje SK, Tingsryd och Karlskoga – där har ni kvällens vinnare i Hockeyallsvenskan.

Modo, Västervik och Troja/Ljungby var förlorarna i den högdramatiska slutomgången.

Inför den sista omgången fanns flera frågor – vilket lag skulle ta åttondeplatsen i serien och gå till slutspelsserien respektive vilka två lag som skulle sluta på de två sista platserna i serien och tvingas till kvalspel för att hänga kvar.

60 minuters dramatik på flera arenor slutade alltså med jubel i Södertälje, Tingsryd och Karlskoga.

Den största dramatiken bjöds i Tingsryd där hemmalaget mötte Modo som inför slutomgången låg på åttonde och sista platsen till slutspelsserien. Långt in i tredje perioden var matchen fortfarande oavgjord, men med 1.35 kvar kunde Daniel Öhrn göra 2-1, ett mål som gjorde att Tingsryd klarade sig kvar och samtidigt avslutade Modos säsong.

– Mitt livs skönaste mål, det kan jag säga. Det är så skönt att vi fixade det, jag är så glad och stolt över grabbarna, sa en tårögd Daniel Öhrn i CMore.

För favorittippade Modo blev det däremot ett tvärt slut.

– Det är klart det är en väldig besvikelse, säger tränaren Hans Särkijärvi.

Modotränaren har kontrakt även nästa säsong, men vill inte bekräfta att han blir kvar.

– Jag vet precis hur läget är, men jag vill inte ta det här, säger han till CMore.

Södertälje profiterade alltså på Modos förlust. Lagets 4-1-seger över Pantern förde upp laget på åttonde plats vilket betyder fortsatt spel.

Och i Karlskoga jublas det också ikväll. 2-1-segern borta mot Västervik gör att laget kravlade sig ovanför det nedersta strecket och slipper kvala. Laget har legat på negativ kvalplats sedan omgång 13, men lyckades alltså säkra kontraktet i sista omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.