”Soffexperten” Joakim Lundell: ”LHC är en stor del av min vardag”

Uppdaterad
Publicerad

Hockeykväll gästades av ”soffexperten” Joakim Lundell, influerare och Youtubeprofil, i torsdagens avsnitt.

En stor LHC-supporter som förra säsongen gick in med ett stort bidrag till klubben.

– Hade jag haft bättre ekonomi hade jag gått in och sponsrat ännu mer, säger

I segmentet ”Soffexperten” gick Hockeykvälls programledare Dusan Umicevic och expert Håkan Loob igenom Linköping tillsammans med Joakim Lundell.

Lundell är en inbiten LHC-supporter som förra säsongen bidrog med en stor summa pengar till Linköping – klubben han har följt sedan barnsben.

– De är en så stor del av min vardag. Nu har det varit många uppskjutna matcher, visserligen kanske inte så mycket för LHC. Men tre dagar i veckan spenderar jag två och en halv timme med laget. Däremellan läser jag mycket på forum och mycket silly season inför säsongen. Det är en stor del av mitt liv så för mig är det en självklarhet. Jag hoppas att det blir många fler säsonger i SHL, det har ju varit på gränsen några gånger nu, säger han.

Linköping har den senaste tiden hittat formen och har sju segrar på sina tio senaste matcher. Den senaste mot Frölunda, 2–1, i torsdags.

– LHC har byggt mycket på spetspelare tidigare. Den här säsongen tycker jag för första gången på länge jag kan minnas att de spelar som ett lag. De spelar framför allt väldigt bra i egen zon utan puck, aggressivt i offenzsiv zon och tar sig tid. De andra säsongerna har jag hållit på att rycka av mig håret. Alla uppspel var mer eller mindre chans och det var inte många puckar som satt på bladet, säger han och fortsätter:

– Nu märker jag under ledning av Östman (Klas, huvudtränare) att är man inte säker på ett uppsel så stannar man till, tar några extra varv i egen zon och tar passen på bladet. Jag tror att LHC har något bra på gång och de har växt under säsongen.

Se hela avsnittet av Hockeykväll på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.