Anders Feltenmark. Foto: TT

Sparkade Feltenmark om avskedet: ”Jag vågar inte berätta”

Uppdaterad
Publicerad

Den sparkade presschefen Anders Feltenmark känner en stor tacksamhet för uppropet från hockey-Sverige. Samtidigt mår han dåligt och vågar inte berätta om orsakerna till att han slutade efter 24 år på ishockeyförbundet.
– Nej, jag känner att jag är under tystnadsplikt. Så jag vågar inte, säger Feltenmark till SVT Sport.

Han har inte jobbat sedan uppsägningen den sista mars men är tydligt rörd av det stöd som några av de största hockeyprofilerna, Börje Salming, Bengt-Åke Gustavsson och Curre Lundmark är några av namnen, i det här landet ger med sitt öppna brev och upprop.

– Det har varit hundraprocentig uppslutning. Alla har sagt att självklart vill vi vara med, säger den förre förbundskaptenen Curre Lundmark.

Huvudpersonen är tacksam för stödet.

– Jag känner en stor tacksamhet för att folk ställer sig upp och uttrycker sitt stöd för mig, det betyder fruktansvärt mycket, säger Feltenmark till SVT Sport.

Hur mår du nu efter det som har hänt?

– Ganska dåligt.

Kan du berätta om din version av vad som hände?

– Nej, jag känner att jag är under tystnadsplikt. Så jag vågar inte.

Har du någon kontakt med ishockeyförbundet, hur ser relationen ut?

– Vi har haft en mejlkontakt kring lite praktiska saker. Det är det enda.

”Jag ska se hur den officiella förklaringen lyder”

Blev du avskedad? och kan man säga något om varför du fick gå?

– Jag ska se hur den officiella förklaringen lyder, säger Feltenmark och bläddrar bland papper och läser: ”Anders Feltenmarks anställning hos svenska ishockeyförbundet har upphört 2020-03-31 efter uppsägning med anledning av arbetsbrist”.

Vad tycker du om den formuleringen?

– Jag kan inte kommentera den.

Hockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt har sagt till SVT att Feltenmark godkänt en uppgörelse som förhandlats fram i samarbete med hans fackförbund Unionen.

– Jag har stor respekt för de här ishockeymänniskorna som har gjort det här uppropet och jag har stor respekt för uppropet, men som vi tidigare har sagt gjorde vi en gemensam överenskommelse med Anders Feltenmark i samband med att han slutat hos oss, säger förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt till SVT Sport.

Men som sagt det väldigt många stora hockeyprofiler som ställer sig bakom dig nu.

– Jag har jobbat på hockeyförbundet i 24 år och varit hockeyintresserad sedan jag var liten. Det känns verkligen när man ser att sådana här namn ställer upp och ger sitt stöd. Det är stor respekt, säger Feltenmark.

Svenska hockeyförbundet anklagas för diskriminering:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.