LHC mot Örebro under en match i våras. Foto: Bildbyrån

Spelare sjuka i Linköping – match ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagskvällens träningsmatch mellan SHL-lagen Örebro och Linköping ställs in på grund av sjukdomsfall i bortalaget.

Linköping befarar att spelarna smittats av coronaviruset.

Matchen ställs in med nio dagar kvar till premiären av SHL.

”Under gårdagskvällen och natten har individer i och kring vårt SHL-lag insjuknat. Det är inte bekräftat att det är på grund av covid-19, men vi väljer att ta det säkra före det osäkra och därmed ställa in kvällens träningsmatch”, säger Linköpings general manager Niklas Persson i ett pressmeddelande.

Det är tre spelare som har insjuknat i Linköping. Spelarna har testats för covid-19 och klubben inväntar nu svaren, uppger Persson för Aftonbladet. Alla tre spelarna tränade under onsdagen, men insjuknade under natten.

Planerad match på lördag

Det är oklart hur sjukdomsfallen påverkar Linköpings uppladdning inför SHL-premiären den 19 september. Linköping har en ytterligare en träningsmatch planerad på lördag mot Växjö.

– Vi ska ta ett beslut hur vi gör framöver. Det här har precis kommit till oss, säger Persson till Aftonbladet.

Fallen i Linköping är de senaste av flera uppmärksammade sjukdomsfall kring svensk elitishockey i säsongsuppladdningen. Även hockeyallsvenska Karlskoga och Västerås har drabbats av smittade spelare.

Åtminstone 18 spelare och övrig personal i Karlskoga var smittade, medan minst åtta personer runt A-lagets i Västerås testats positivt.

MER ISHOCKEY: Mörrum om nya publikförslaget: ”Helt vansinnigt” (28 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.