Spottloska stal rubrikerna i ny Washingtonseger

Uppdaterad
Publicerad

Washington besegrade Anaheim i NHL-ishockeyn med 5–2. Vinsten överskuggades av ett slagsmål i slutet av mittperioden, där Caps-forwarden Garnet Hathaway fick matchstraff efter en spottloska mot Anaheim-backen Erik Gudbranson.

Huvudstadslaget hade inga större bekymmer att besegra de kaliforniska gästerna med 5-2 på hemmaplan. Washingtons första mål kom redan 50 sekunder in i matchen, och ställningen inför tredje perioden var 3–0.

Men själva 3-0-målet verkade hälften av spelarna på isen knappt notera, eftersom de var fullt upptagna av ett slagsmål bakom målburen. Allt fler spelare rök ihop, domarna försökte gå emellan och när Garnet Hathaway fick en snyting i ansiktet av Anaheims Erik Gudbranson var måttet rågat för Washington-forwarden som riktade en spottloska mot sin motståndare.

– Det är något du bara inte gör i en match, säger Gudbranson till nhl.com efteråt.

”Var ett emotionellt utspel”

Hathaway fick matchstraff och Gudbranson fick tio minuter för misconduct för slaget. I efterhand var Garnet Hathaway, som riskerar böter och avstängning för beteendet, ångerfull.

– Det var ett emotionellt utspel. Det var en första – och tyvärr fel – reaktion av mig efter Gudbransons tjuvsmäll, säger han till nhl.com.

Nicklas Bäckström noterades för en assist, för tredje matchen i rad. Totalt har det blivit 14 hittills under säsongen för 31-åringen. Även Anaheims Rickard Rakell fick en assist med sig i protokollet.

I nattens andra NHL-möte tog Arizona en 3-0-seger mot Los Angeles.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

5 - 2

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

1-0, 2-0, 2-2
Capital One Arena, Washington
Publik: 18573

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.