Staffan Kronwall. Foto: Bildbyrån

Staffan Kronwall skadad – säsongen troligtvis över

Uppdaterad
Publicerad

Staffan Kronwall, lagkapten i KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl, bröt foten i sin senaste match i KHL-slutspelet Gagarin Cup. Han täckte ett skott, men fortsatte sedan att spela.

– Jag kände på en gång att den tog illa, men kunde slutföra matchen. Röntgen dagen efter visade att det var en fraktur. Första tanken då var 'jävla skit', säger Kronwall till SVT Sport.

Lokomotiv Jaroslavl inleder kvartsfinalserien mot SKA St. Petersburg på onsdag, men gör det alltså då utan sin lagkapten.

Foten är bruten vid fotknölen och prognosen säger att det blir sex veckor borta från spel. Därmed krävs det att Jaroslavl når final för att Kronwall ska ha någon chans att spela mer den här säsongen.

Kronwall blev nyligen Jaroslavls mest framgångsrika utländska spelare. Han var också lagkapten då Sverige vann VM-guld 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.