Västergötland/Bohuslän/Dalsland jublar efter segern mot Södermanland i finalen i Stålbucklan 2017 i Örnsköldsvik. Foto: Bildbyrån.

Stålbucklans slutspel i SVT

Uppdaterad
Publicerad

I dag blev det klart att SVT kommer att sända från slutspelet i Stålbucklan som avgörs i Sundsvall 29 mars – 2 april.

– Vi är glada att vi i år kan utöka vår bevakning av Stålbucklan, där många av framtidens landslagsspelare deltar, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson om turneringen som är flickornas motsvarighet till TV-pucken.

Intresset för flickhockeyn växer och U18-laget tog VM-silver i vintras.  I fjol sågs finalen i Stålbucklan av 270 000 tittare.

Finalen direkt i SVT1

– Med det ökade intresset för flick- och damishockey och det nyligen bärgade U18 VM-silvret i bagaget så känns Stålbucklan och SVT:s bevakning ännu viktigare som en del i att nå ut och kunna locka fler tjejer till vår sport, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Semifinalerna och bronsmatchen sänds i SVT Play medan finalen måndag 2 april klockan 16.00 sänds i SVT1.

Kommentator är Chris Härenstam och expert Maria Rooth.

Till turneringens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.