Storstjärnorna Jevgenij Malkin (gult) och Steven Stamkos (vitt) hamnade oväntat i slagsmål. Foto: Bildbyrån

Här börjar NHL-stjärnorna att slåss

Jevgenij Malkin och Steven Stamkos är mest kända för sina fantastiska förmågor på isen.

Men under nattens match mellan Pittsburgh och Tampa Bay visade NHL-stjärnorna upp en annan sida av sig själva.

I den tredje perioden kastade de handskarna och hamnade i slagsmål med varandra.

Det var vid ställningen 4–0 till Pittsburgh, i början av den tredje perioden, som stjärnorna delade ut några tjuvnyp mot varandra i Tampas försvarszon.

En uppretad Jevgenij Malkin vände sig då om och crosscheckade Steven Stamkos i bröstet, varpå stjärnorna kastade handskarna och ett slagsmål utbröt. Båda straffades med fem minuters utvisning.

”Den skickligaste duon som någonsin har kastat handskarna?” undrar en användare på Twitter.

”Trodde aldrig att jag i hela mitt liv skulle få se Malkin och Stamkos fajtas”, skriver en annan.

”Efter att ha sett deras fajt tycker jag att Malkin och Stamkos borde hålla sig till sin vanliga uppgift att göra poäng ”, fyller en tredje i.

Stamkos, som prickade in matchens sista mål till 2–4, kommenterade kort bråket efter matchen:

– Han gav mig en slashing och då gav jag honom en tillbaka. Det är bara hockey.

Jevgenij Malkin står den här säsongen noterad för 55 poäng (14+41) medan Stamkos är snäppet värre med 58 (27+31).