Foto: TT

Stanley Cup-mästare till Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Efter skadan på Adam Tambellini agerar Rögle på spelarmarknaden.

32-åringe centern Ben Smith – med 250 NHL-matcher på meritlistan – har skrivit på ett kontrakt med klubben.

– Det har gått väldigt fort. Jag och frun flög från Frankfurt i går kväll och kom till Ängelholm sent på kvällen och nu är jag här. Jag är väldigt glad över den här lösningen så jag kan få spela match och jag hoppas kunna hjälpa Rögle BK, säger Smith till klubbens hemsida.

Beskedet att stjärnan Adam Tambellini blir borta en längre tid gjorde att sportchefen Chris Abbot ville få in ett starkt tillskott till truppen.

Smith, som vann Stanley Cup med Chicago 2013, lånas in från Mannheim i den tyska ligan. Och kommer att spela för den skånska klubben i sju veckor.

– Jag är tacksam för att Mannheim lånar ut Ben. Jag har följt Ben i många år, långt innan jag blev sportchef, han har massor av erfarenhet från högsta nivå som proffs och har en full verktygslåda och en vinnare på alla nivåer. Precis som alla andra i omklädningsrummet är det spelare med helt rätt karaktär, på och utanför isen. Han fyller luckan som Adam Tambellini lämnat under sin frånvaro, säger Chris Abbott.

KLIPP: Målen som gav Rögle segern (19 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.