Florence Schelling tar över som sportchef för SC Bern. Foto: Bildbyrån

Stjärnmålvakten tar över storklubben

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare stjärnmålvakten, Florence Schelling, tar över som sportchef för SC Bern.

31-åringen gjorde tre säsonger för Linköping i SDHL, och tog två SM-silver. Nu tar hon över ansvaret för herrlaget i Bern.

– Efter att ha pratat med klubben var det enkelt, jag ville hoppa på det här uppdraget, säger Schelling till lagets hemsida.

Efter säsongen 2018 meddelade Florence Schelling att hockeykarriären var över. Då hade hon tagit två SM-silver med Linköping och dessutom varit med och stoppat Sverige i OS i Sotji 2014, där hon hjälpte Schweiz till brons och blev utsedd till turneringens målvakt.

Efter att ha lagt av med hockeyn har hon varit tränare för Schweiz U18-landslag på damsidan och assisterande tränare för Rapperswil i damernas andraliga i Schweiz.

Nu tar Zürichfödde Schelling över huvudansvaret för regerande schweiziska mästarna, SC Bern. Hon är den första kvinnan att bli sportchef för en toppklubb på herrsidan.

– För oss var kompetensen hos en ny sportchef väldigt viktig och det var därför vi frågade Florence. Vi lever i 2020 och för oss spelar det ingen roll om det är en kvinna eller en man, säger klubbchefen Marc Lûthi.

På grund av en skidolycka som Schelling var med om förra vintern kommer hon inleda med att arbeta 50 procent för att sedan stegra successivt. Hennes arbete i en av Europas strösta klubbar inleds efter påskhelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.