Se månadens NHL-match i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Pittsburgh Penguins stjärnduo, Jevgenij Malkin och Sidney Crosby, har varit en stor bidragande faktor till att laget återigen är ett topplag i NHL. I jakten på Washington i divisionstoppen ställs Penguins ikväll mot ligajumbon Detroit, som sänds i SVT 2 med start 18.30.

– Behöver man säga mer än Crosby och Malkin för att sälja in den här matchen?, frågar sig SVT:s expert, Jonas Andersson.

Både Jevgenij Malkin och Sidney Crosby har dragits med skador under året men väl tillbaka i spel har de varit två av Pittsburghs och ligans bästa offensiva spelare. Sidney Crosby har gjort tio matcher sedan återkomsten från en långdragen skada, där han stått för 14 poäng.

– Crosby har varit fantastisk sedan han kom tillbaka från skadan. Men det intressanta med honom är att han för första gången är på minus i plus/minus-statistiken.

32-årige Malkin snittar nästan en assist per match och är en av ligans hetaste framspelare.

– Malkin är den spelare som jag varit mest imponerad av i hela ligan. Både Malkin och Crosby har missat många matcher, ändå går laget som tåget. Jag ser de som en kandidat till Stanley Cup. De är med som kandidat, men frågan är om det är sista chansen för den här generationen?

Skellefteåsonen Marcus Pettersson skrev nyligen på ett nytt jättekontrakt med Pittsburgh och har imponerat på Jonas Andersson.

– Det är först i år som han kommit in och etablerat sig i ligan och har tagit stora kliv i sin utveckling. Det är skitkul för honom, det är bara att gratulera.

18.30 drar sändningen igång där Pittsburgh får ses som den stora favoriten, även om Detroit nyligen slog topplaget Boston.

– Det är aldrig givet, det är det som är grejen i NHL. Detroit kan spela helt utan press och spelarna vill göra det så bra som möjligt för sig själva inför nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.