Foto: Bildbyrån

Stjärnornas islossning efter skadehösten

Uppdaterad
Publicerad

Luleås två storstjärnor, Michelle Karvinen och Emma Nordin har dragits med skador under stora delar av hösten.

I mötet med Modo låg duon bakom i stort sett allt i 7-1-segern mot Modo.

-Ser man över hela matchen tar det ut sin rätt och det visar sig i tredje när det rinner iväg lite grann, säger Luleå Hockeys tränare Mikael Forsberg till NSD.

Michelle Karvinen har dragits med en hjärnskakning under hösten och missade Finlands senaste landslagssamling. Nu är hon tillbaka och i bortamötet med Modo låg hon bakom fem av målen när hon stod för ett mål och fyra assist.

Två av framspelningarna var till kedjekamraten och fjolårets skyttedrottning i SDHL, Emma Nordin, som har dragits med en infektion under hösten och var nyligen tillbaka i spel.

Med två mål och två assist fördubblade hon nästan sin poängskörd i år. Men det dröjde ända till tredje perioden innan hon gjorde sitt första mål i matchen.

Efter två perioder stod det 3-1 till norrbottningarna och i den sista perioden rann det iväg med fyra raka luleåmål.

– Jag tycker att vi startar bra, rör på fötterna, åker mycket skridskor, vågar spela vårt spel, släpper pucken fort. Ser man över hela matchen tar det ut sin rätt och det visar sig i tredje när det rinner iväg lite grann. Jag tänker att det handlar om att vi orkar spela i ett lite högre tempo och det blev jobbigt för dem.

SDHL

MODO Hockey logo

MODO Hockey

1 - 7

Luleå HF logo

Luleå HF

0-2, 1-1, 0-4
Norrskenshallen, Nordmaling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.