Seger efter doldisens första start på fyra år

Fyra år efter debuten gjorde Lina Van Noort sin andra start i SDHL när HV71 hemmabesegrade Modo med 2-1 efter straffar. Senast släppte hon in åtta mål mot Djurgården – idag var hon drygt två minuter från att hålla nollan.

– Jag är nöjd men det är klart att det var nervöst när man inte spelat på länge, säger hon till SVT Sport.

HV71 kom stärkta från segern mot Luleå igår men fick en tuff match mot Modo. laget sköt visserligen 45 skott på mål men det var svårt att få hål på gästernas målvakt, Tindra Holm.

– Vi gör inte vår bästa match men Tindra Holm gör en fantastisk match. Det är hatten av, hon räddade dom, säger Van Noort, tidigare Jansson.

Matchens första mål kom först efter knappt halva den tredje perioden när Kennedy Marchment styrde in Hanna Olssons skott till 1-0. I och med det har HV:s poängbästa spelare gjort poäng i 18 raka matcher.

HV:s Anna Amholt dras med en hjärnskakning, vilket betyder att Lisa Van Noort agerat andramålvakt bakom Alba Gonzalo. Ett inhopp har det blivit i år men idag fick hon chansen från start – för första gången sedan oktober 2015.

Hon fick en halvjobbig uppgift då HV dominerade spelet men Modo tog tillvara på sina kontringschanser. Och det var just i en sådan situation som Gracen Hirschy kvitterade med drygt två minuter kvar att spela.

Matchen gick till straffar där Van Noort fick revansch på Hirschy och räddade hennes match och fixade två poäng till serieledaren HV71.

– Det är en svår match att spela med många spelvändningar. Det blir kanske inte så många skott i övrigt men jag får bra hjälp med returerna. Det är en bra laginsats även om vi inte får med oss alla poäng härifrån.

Joakim Engström, som tagit över efter att tränaren Lucas Frey lämnat, har inlett sin sejour med två segrar.