Djurgården vann toppmötet mot Brynäs efter galet målvaktsspel

Det var tvåan mot trean i Gävle, där Brynäs kunde gå upp på samma poäng som Djurgården. Men i stället kunde Djurgården rycka ifrån efter att ha vunnit med 3-1.

Djurgården hade inför mötet med Brynäs tre poängs försprång i tabellen, och kunde därmed skapa sig en behaglig marginal ned till tredjeplatsen. Och tack vare storspel från Samantha Ridgewell i målet lyckades Stockholmslaget med just det.

För efter att Djurgården tagit ledningen med 2-0 tidigt i andra perioden tog Brynäs över matchen totalt. I andra och tredje perioden bombade Gävlelaget på rejält, och sköt hela 36 skott på mål, 44 totalt i matchen. Men trots det blev det inte mer än en puck som letade sig in i mål. Och det var Erika Grahm som från snäv vinkel halvvägs in i andra perioden lyckades med att hitta luckan i Ridgewell-muren.

I tredje pressade hemmalaget på rejält, men det var trots det Djurgården som fick utdelning genom Maria Lindberg som satte slutresultatet 3-1.

REPORTAGE: Brynässtjärnan Lara Stadler går mot nytt målrekord