HV71 vann över Luleå. Foto: Bildbyrån

HV71 på vinnarspåret igen

Efter förra matchens bottennapp mot Brynäs tog HV71 sig tillbaka på segerspåret igen. I toppmötet mot Luleå vann Jönköpingslaget med 4-2.

Efter sex raka segrar blev det till slut en förlust förra omgången för HV71 som åkte på en rejäl smäll mot Brynäs med 2-7. Och kanske var det Luleå som fick sota för det. För ikväll var serieledarna tillbaka i storform och vann med 4-2.

HV71 inledde i ett rasande tempo, och med snabba kontringar hade Luleå svårt att hålla koll på serieledarna som drog ifrån till 2-0 i första perioden. Men det kunde varit en större ledning, men en storspelande Sara Grahn höll Luleå kvar i matchen.

I andra perioden blev det en total scenförändring. Då var det istället Luleå för hela slanten. Men trots 15-3 i skott lyckades inte gästerna göra med än ett mål.

Och Luleå önskade nog att de hade gjort fler mål, speciellt när HV71 redan efter 14 sekunder i den tredje perioden satte 3-1 efter en kontring där Hanna Olsson hittat en lucka mellan benen på Grahn.

Luleå gav dock inte upp där. De regerande mästarna pressade på rejält i tredje perioden, och till slut kom också belöningen för pressen när Jenni Hiirikoski skickade in 2-3 från blålinjen med tre minuter kvar. Men närmare än så kom inte gästerna, utan Alba Gonzalo höll tätt och HV71 kunde till slut fastställa slutresultatet 4-2 i tom bur.