Se den mäktiga läktarhyllningen till cancerdrabbade Oskar Lindblom Foto: Derik Hamilton, AP, TT

Stor hyllning till Lindblom i Philadelphia

Uppdaterad
Publicerad

I natt spelade Philadelphia första hemmamatchen sedan Oskar Lindblom diagnosticerats med cancer. Allt handlade om den förre brynässpelaren som ett par timmar tidigare hyllats stort på Hovet.

– Det var en stor lättnad att få träffa Oskar och hans pappa, säger tränaren Alain Vigneault.

Samtliga 19 300 sittplatserna i Wells Fargo Center hade fått en lapp med texten ”I fight for Oskar” som fansen sedan höll upp i en gemensam manifestation.

”En kamp. En familj” skriver klubben på Twitter.

– Det var verkligen något att spela för och vi är med honom varenda steg i den här kampen, säger målvakten Carter Hart till AP.

Tidigare under tisdagen gjorde 23-årige Lindblom själv ett besök i omklädningsrummet efter lagets morgonvärmning inför mötet med Anaheim som besegrades med 4-1.

Det var första mötet med lagkamraterna sedan han fick cancerbeskedet Ewings sarkom, en form av skelettcancer, i onsdags i samband med en roadtrip i Denver och återvände till Philadelphia för att träffa specialister från universitetet i Pennsylvania.

På alla läktarplatser fanns skyltar till stöd för Oskar Lindblom Foto: Derik Hamilton, AP, TT

– Det var härligt att eftersom han hastigt fick lämna Denver och inte hann ta farväl av killarna. Alla är oroade och det här går långt utanför hockeyn. Han är här och får den bästa vården. Det skapar en fin energinivå hos oss, säger general manager Chuck Fletcher till NHL.

Klubben har tagit aktiv ställning mot cancer

Laget värmde upp i sina svarta och lila tröjor, som används speciellt för att uppmärksamma kampen mot cancer. Efteråt på presskonferensen tog tränaren Alain Vigneault upp matchens speciella betydelse.

– Vi visste att det skulle bli en svår match. Vi kom från ett par matcher på Västkusten vilket var en svår roadtrip och det var en stor lättnad för oss att få träffa Oskar och även hans underbara pappa. Det var känslosamt men gjorde oss alla glada, säger Vigneault.

Tre minuter från slutet av första perioden av SHL-matchen Djurgården – Brynäs (6-0) på ett välfyllt Hovet i går kväll vecklade Brynäsfansen upp två banderoller till stöd för Lindblom och hela arenan förenades i en mäktig manifestation med taktfasta klappningar under en minut.

Lindblom väntas inte spela något den här säsongen.

I GÅR: Brynäsklacken hyllade Oskar Lindblom

NHL

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

4 - 1

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

0-0, 2-1, 2-0
Wells Fargo Center, Philadelphia, PA
Publik: 18449

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.