Vancouver Canucks ska spela igen på fredag. Foto: TT

Stor ilska i Vancouver – tvingas till spel trots coronasjukdom

Uppdaterad
Publicerad

Vancouver Canucks har varit kraftigt coronadrabbade. Nästan alla spelare har varit sjuka och de håller nu på att återhämta sig.

Trots det tvingas man tillbaka i spel redan på fredag. Något som får spelarna att rasa.

– Det är vansinne. Det är inte säkert, säger centern J.T Miller enligt TSN.

Under de två senaste veckorna har nästan alla spelare i NHL-klubben Vancouver Canucks varit smittade av corona. Enligt flera uppgifter ska flera spelare ha varit väldigt sjuka. Men nu kräver ligan att laget kommer tillbaka i spel snabbt för att spela ikapp i matchschemat.

– Det vi ombeds att göra kommer inte att vara säkert om du frågar mig, säger J.T Miller enligt TSN.

Laget har inte spelat sedan 24 mars men nu på fredag ska man vara tillbaka i spel. Innan dess ska man hinna träna ett pass under torsdagen.

– Det är galet. Jag vet att alla har ett jobb att göra men att förvänta sig att hela laget ska vara redo att spela efter bara en träning är svårt att ta in. Jag känner mig inte redo om jag ska vara ärlig. Inte ens killarna som inte blev sjuka är redo.

”Handlar inte om hockey”

Efter fredagens planerade match mot Edmonton väntar ett riktigt tufft spelschema för Canucks, 19 matcher på 30 dagar. Och man måste spela samtliga matcher för att inte bryta de tv-avtal som finns i ligan.

– Jag är en väldigt tävlingsinriktad kille men det här handlar inte om hockey för vårt lag. Det här handlar om hälsa och säkerhet för våra spelare, deras familjer och deras barn.

Under onsdagen fanns fortfarande flera Vancouverspelare, bland annat svenska Nils Höglander, med på covid-19-listan.

– Jag tror att killarna är ganska säkra på att de kommer att ta sig igenom detta men när det börjar slå mot deras fruar, barn och gravida fruar så blir det större än hockey. Då känns det läskigt, sade Canucksforwarden Tanner Pearson tidigare i veckan.

KLIPP: Svensken avgjorde för LA Kings efter sen vändning (8 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.