Brynäs är ett av lagen som drabbats. Foto: Bildbyrån/TT

Stor smittspridning i SDHL: ”En extrem situation”

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridning i en mängd klubbar och allt fler matcher som skjuts upp. Nu sitter SDHL:s ledning med flera planeringar för att ta sig igenom säsongen.

– Det är helt klart en extrem situation, säger sportchefen Gizela Ahlgren Bloom till SVT Sport.

Senaste veckan har det varit stor smittspridning i SDHL och ligan har nästan dagligen tvingats kommunicera att matcher skjuts upp. Så sent som i dag stod det klart att Brynäs har drabbats och tvingas flytta på de nästkommande två matcherna. Även Linköping, AIK, Modo och SDE har fått skjuta på matcher på grund av smitta i laget.

– Det är helt klart en extrem situation. Det är ganska stora smittspridningar som tar ganska lång tid. Det är klart att läget inte ser bra ut eftersom att vi både har OS att förhålla oss till, vi hade tajt spelschema redan från början, och även ett B-VM efter att säsongen skulle ha varit klar, säger Gizela Ahlgren Bloom.

SDHL har haft en dialog med några av klubbarna om att eventuellt lägga vissa matcher under OS, trots att det egentligen är uppehåll då. Något som blir problematiskt när det nu är så många klubbar som tvingas skjuta på matcher.

– Vi sitter egentligen med flera scenarier och planeringar framöver och ska ta beslut här i dagarna. Mycket är egentligen oklart i dagsläget men vi ska komma fram till de besluten som behövs ta beroende på vad som sker framöver, säger Ahlgren Bloom.

Ett annat exempel man tittar på är att ändra formatet på eller komprimera slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.