Katerina Mrazova lämnar Brynäs. Foto: Bildbyrån

Storstjärnan Katerina Mrazova lämnar Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Poängsprutan Katerina Mrazova har gjort succé i Brynäs IF.

Men nu är det klart att den tjeckiska stjärnan lämnar klubben.

– Nu har det vuxit fram att vi går skilda vägar, säger sportchef Erika Grahm.

Under tre säsonger har Katerina Mrazova varit en av SDHL:s största stjärnor. På 109 matcher i Gävleklubben har Mrazova stått för 209 poäng, hon har varit med och tagit två SM-silver med Brynäs och säsongen 2020/2021 tilldelades hon dessutom Guldhjälmen som den mest värdefulla spelaren i SDHL.

På sin hemsida skriver Brynäs IF att Katerina Mrazova har haft ”en tongivande roll i Brynäs och varit med och etablerat klubben som ett topplag i SDHL”.

Samtidigt som Brynäs meddelar att 29-årige Mrazova lämnar ges samma besked om kanadensiskan Jaycee Gebhard. 25-åringen gjorde två säsonger i Brynäs (med två SM-silver) och stod för 85 poäng på 77 matcher.

– Både Katerina och Jaycee har varit fantastiska representanter för Brynäs IF både på och utanför isen. Nu har det vuxit fram att vi går skilda vägar. Vi riktar ett stort tack till ”Katka” och Jaycee för deras insatser i Brynäs och önskar stort lycka till i den fortsatta karriären, säger sportchef Erika Grahm på Brynäs hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.