San Jose-tränaren Bob Boughner. Foto: Nyhetsbyrån TT

NHL i möte om coronaviruset – besked under torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska basketligan NBA har beslutat att ställa in alla matcher tillsvidare på grund av coronaviruset.

Nu är frågan om NHL kommer följa samma exempel. Besked väntas under torsdagen.

– Så fort en liga har tagit ett beslut så måste de andra ligorna komma med något slags svar, säger San Jose-tränaren Bob Boughner.

Nattens matcher i den amerikanska ishockeyligan spelades som planerat. Men under onsdagskvällen, amerikansk tid, kom beskedet att landets basketliga NBA ställer in alla matcher tillsvidare efter det att en spelare i Utah har bekräftats smittad med coronaviruset.

NHL säger att man under torsdagen, lokal tid, kommer att ge ytterligare besked om hur ligan ska hantera pandemin. I nuläget oklart exakt vilken tid.

Coronapandemin

”Bara en match”

– Det är chockerande, man vet inte riktigt vad man ska tänka, svarade San Jose-tränaren Bob Boughner på frågan hur han hade reagerat när han fick beskedet om NBA:s beslut.

– Vi är alla besvikna över att vi förlorade en match med 6–2 och sedan ser du vad alla andra i världen går igenom. Man måste påminna sig om att det bara är en match, större saker pågår.

Boughner säger att om NHL-matcherna fortsättningsvis kommer att spelas som planerat så blir det troligen framför tomma läktare.

– Så fort en liga har tagit ett beslut så måste de andra ligorna komma med något slags svar.

Ökade takten i andra

San Jose ledde med 1–0 i första periodvilan, men hemmalaget Chicago kom igen i andra. Inför den avslutande perioden ledde hemmalaget med 3–1 och då gjorde Chicagos Alex Nylander sitt tionde mål för säsongen.

– Vi ökade takten i vårt spel under den andra (perioden). Vi åkte, vi hade fantastiskt tryck bakifrån. Vi lyckades mycket bättre med att ta tillvara på chanserna, sade Chicago-tränaren Jeremy Colliton.

Med ytterligare två Chicagomål och ett från San Jose blev slutställningen 6–2 till hemmalaget. Chicagos Patrick Kane gjorde två mål och lagkamraten, tillika rookien, Dominik Kubalik fick in sitt trettionde för säsongen.

SE MER: Sveriges regering stoppar evenemang med över 500 personer

NHL

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

6 - 2

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

0-1, 3-0, 3-1
United Center, Chicago
Publik: 21275

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet