Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Norge agerar – ställer in VC-tävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska sprintlaget är redan på plats i Nordamerika inför VC-avslutningen.

En tävling Norge väljer att inte ställa upp i.

– Vi har ett ansvar att prioritera hälsan före prestationen, säger norska längdförbundets Torbjörn Skogstad.

Världscupen i längdskidor går in i en avgörande fas.

I helgen väntar sprinttävlingar i kanadensiska Quebec och sedan på måndag reser cirkusen vidare till Minneapolis, USA, för ytterligare ett sprintlopp innan världscupen går i mål i Canmore nästa helg.

Corona och idrott

Nu väljer det norska landslaget att nobba tävlingarna på grund av hälsorisken mot coronaviruset.

– I den situationen vi är i nu, med tanke på risken för spridning och smitta av coronaviruset, har vi ett ansvar att prioritera hälsan före prestationen, säger norska längdförbundets Torbjörn Skogstad i ett pressmeddelande.

Svenska laget på plats

Det svenska landslaget har ännu inte bestämt hur de ska göra. När SVT Sport når Sveriges presschef Katarina Medvezcky meddelar hon att de ännu inte vet hur de ska göra.

– Vi fick precis den här infon (om Norges beslut). Vi vet inte än hur vi ska göra. Vi för diskussioner om läget hela tiden, säger hon.

Det svenska sprintlaget, med bland annat Linn Svahn och Jonna Sundling som jagar totalsegern, är emellertid redan på plats. De reste från Sverige i går.

Fis mediaansvariga, Doris Kallen, berättar för SVT Sport att Norges beslut att hoppa över tävlingarna inte påverkar de kommande tävlingarna.

KLIPP: Coronavirusets spridning på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet