Stortalangen Fagemo stekhet mot Malmö. Foto: Bildbyrån

Stortalangen Fagemo stekhet mot Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Gammal till yngst – Joel Lundqvist till Samuel Fagemo och så hade den ena gjort sitt 13:e mål – den andre sin 400:e poäng i SHL. Målet betydde 2-1 till Frölunda i det som var Malmös Per Ledins, 40, comeback. Till slut vann Frölunda med 4-2.

– Det brukar vara några juniorer varje år som gör det, i år är han en av dem, hyllar tränaren Roger Rönnberg.

Frölundas 2-1 var vackert. Pucken hölls inom laget, och skickades fram som på ett led, hela vägen från försvarszon till anfallszon och när pucken till slut skulle in i nät var det 36-årige Joel Lundqvist som serverade den hälften så gamla Samuel Fagemo till ett öppet mål – ett läge talangen inte missade.

Fagemos 13:e mål för säsongen – Joel Lundqvists 400:e poäng i SHL.

– Jag är på rätt ställe och får jag sjukt bra pass från Joel och Lasch, det var bara att skjuta in den, säger han till C More.

Hyllas av Roger Rönnberg

– Det brukar vara några juniorer varje år som gör det, i år är han en av dem, hyllar tränaren Roger Rönnberg.

Simon Hjalmarsson satte sedan 3-1 för Frölunda när han fick åka ostört genom anfallszon, dribbla sig åt höger och sedan trycka upp pucken i taket.

Malmö, med comebackande 40-åringen Per Ledin, kom tillbaka till 3-2 men när Rhett Rakhshani gjorde 4-2 till hemmalaget var det avgjort.

– Det känns som att man aldrig varit borta, säger 40-åringen till C More.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

4 - 2

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

2-1, 1-1, 1-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 8196

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.