Se HV71:s avgörande straffmål av Mira Jungåker mot Modo. Foto: Bildbyrån

Supertalangen sänkte Modo med ett kyligt straffmål

Modo var på väg att få revansch för förra säsongens kvartsfinalförlust mot HV71.

Men supertalangen Mira Jungåker ville annorlunda.

Först spelade hon fram till kvitteringen och sedan satte hon den matchavgörande straffen.

Förra säsongens kvartsfinalserie mellan HV71 och Modo utvecklade sig till en riktig rysare som HV till slut kunde ta hem med 2–1 i matcher.

I dag möttes de igen och det såg länge ut som att Modo skulle få sin revansch.

När halva matchen hade spelats ledde gästerna med 3–1 och rent spelmässigt var det ingenting som talade för att HV71 skulle resa sig, men efter Sanni Hakalas reducering i slutet av den andra perioden tändes hoppet för hemmalaget och i den tredje perioden visade Mira Jungåker varför hon räknas som en av Sveriges största hockeytalanger.

Kyligt avgörande

Först spelade hon fram till Jenna Raunios kvittering och sedan var hon riktigt nära att avgöra matchen under ordinarie tid efter att Brooke Hobson dragit på sig en utvisning i slutet, men trots att hon skickade iväg flera farliga puckar mot Modokassen så gick matchen till straffläggning.

Väl där visade Jungåker att hon har kontroll på både nerver och klubba när hon kyligt skickade in sin straff mellan Modomålvakten Lauren Benchs ben. Målet blev straffläggningens enda och därmed tog HV71 säsongens första seger efter att ha förlorat premiären mot Luleå.