Svensk förlust mot Tjeckien

Det blev en ny förlust för Sverige i Carlson Hockey Games.

Denna gång efter förlängning mot Tjeckien som vann, 3-2.

Sverige tog ledningen två gånger om mot Tjeckien i den andra matchen av Carlson Hockey Games. Efter en mållös förstaperiod blev Max Friberg matchens första målskytt i den andra, framspelad av Pär Lindholm.

Först i den tredje perioden kvitterade Tjeckien innan det var omvända roller i det svenska laget. Detta när Lindholm nu blev framspelad av Friberg och satte 2-1 med sex minuter kvar av ordinarie tid.

Frölundas nyförvärv inblandad

Men Tjeckien gav sig inte utan hittade en väg till en kvittering bara två minuter senare. Filip Zadina, 21, blev tvåmålsskytt för tjeckerna i en match som gick till förlängning.

Väl där avgjorde tjeckerna efter knappt 2,5 minuts spel. Michael Spacek – som ska spela i Frölunda kommande säsong – hittade snyggt fram till Matej Stransky som kunde direktskjuta in avgörandet, 3-2.

Sverige har en match kvar i Carlson Hockey Games, detta mot Finland på lördag. Det är Tre Kronors sista match inför VM.