Svensk poängfest i Buffalos kross

Uppdaterad
Publicerad

Svenske stjärnrookien Victor Olofsson, 24, fortsätter att leverera.

I natt slog han till med två nya poäng när Buffalo krossade New Jersey med 7–1 på hemmais.

– Jag fattade inte ens själv att pucken gick in, säger han.

Olofsson ligger trea i poängligan för rookies med 22 poäng (11+11) på 28 matcher. Fyra poäng bakom ledande Colorado-backen Cale Makar från Kanada.

Målet från ”Goalofsson” innebar 6–0 i början av den andra perioden och var ett direktskott efter fint samarbete med Brandon Montour.

– Jag fattade det inte ens själv, men sedan förstod jag att den hade gått in, även om jag inte riktigt såg det, säger han till TT.

5-0 efter första perioden

Matchen var i princip över redan efter den första perioden som Buffalo vann med 5-0. Rookien Rasmus Asplund, 22, satte snyggt sitt första mål i NHL-karriären när han stänkte in 5-0.

– Det är fantastiskt att se honom göra mål, men han har gjort riktigt bra ifrån sig under boxplay flera gånger senaste tiden. Det är en spännande spelare för oss att ha, säger tränaren Ralph Kreuger.

Johan Larsson noterades för tre assist och därmed stod svenskarna för totalt sex poäng i matchen. I kassen storspelade Linus Ullmark och räddade 44 av 45 skott.

New Jersey har nu förlorat fem av sina sju senaste matcher.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

7 - 1

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

5-0, 2-1, 0-0
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 15422

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.