Montreals kris total – åttonde raka förlusten

Uppdaterad
Publicerad

Klassiska Montreal Canadiens kris blir allt tyngre.

I natt kom lagets åttonde raka förlust – klubbens sämsta svit sedan 1940.

– Det är inte tillräckligt bra, säger backen Shea Weber.

Montreal Canadiens är NHL:s mest framgångsrika klubb, med hela 24 Stanley Cup-titlar på meritlistan.

De har dock inte vunnit NHL-slutspelet på 26 år, och det ser inte ut som att det blir någon ny titel denna säsong.

Sämsta sedan 1940

Just nu är de sämst i hela ligan, och i natt åkte de på lagets åttonde raka förlust då de förlorade med 1–3 mot Boston Bruins. En sämre svit har de inte haft sedan 1940.

– Vi måste vinna. Vi måste hitta en väg att vinna. Det är inte tillräckligt bra. Vi har förbättrat oss defensivt, men vi vinner inte. Det som det i slutändan handlar om är att få vinsterna och få två poäng. Och det händer inte just nu, säger backen Shea Weber enligt klubbens hemsida.

Boston leder ligan

Många av spelarna och ledarna var dock nöjda med en hel del. Boston leder just nu hela NHL och är inte något lag så många förväntar sig att Montreal ska slå just nu – trots att de gjorde matchens första mål.

– Vi gjorde saker och ting rätt under större delen av matchen. Men vi lät deras farligaste spelare komma förbi våra backar, och två sekunder senare var det oavgjort. Sedan fick de ett powerplay och tog ledningen. Det är så snabbt det svänger, säger backen Ben Chiarot.

Pastrnak i fin form

Kvitteringen gjordes av den före detta Södertälje-spelaren, tjecken David Pastrnak. Målet var hans 25 på sina senaste 27 matcher. På 27 matcher har ingen spelare i laget gjort sedan Phil Esposito. Han toppar ligans målliga just nu, fyra mål före Washingtons Alexander Ovetjkin.

– Han är utan tvekan den bästa spelaren in ligan just nu, sade tränaren Bruce Cassidy efter matchen.

NHL

Boston Bruins logo

Boston Bruins

3 - 1

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

0-1, 0-0, 3-0
TD Garden, Boston, MA
Publik: 17850

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.