Djurgårdens målvakt Lovisa Berndtsson gick som etta i den första internationella NWHL-draften. Foto: Bildbyrån

Svenska målvakten valdes först i historisk draft

Uppdaterad
Publicerad

32-åriga målvakten Lovisa Berndtsson gick som första spelare när NWHL genomförde sin första internationella draft någonsin.

Hon draftades av Buffalo Beuts – och nu väntar en flytt till Nordamerika.

– Jag ser fram emot att åka till Buffalo för att fortsätta min karriär, säger Berndtsson i draftens livesändning.

Lovisa Berndtsson har spelat 178 matcher i den svenska ligan, SDHL, där hon representerat Segeltorp, AIK och nu senast Djurgårdens IF.

Hon har dessutom spelat ett VM för Sverige.

”Betyder mycket”

Nu väntar spel i den nordamerikanska ligan, NWHL (National Womens Hockey League), detta efter att hon gått som etta i ligans första internationella draft, där de sex klubbarna skaffade sig rättigheterna till varsin internationell spelare.

– Jag längtar till att kliva på isen med mina lagkamrater, börja lära känna dem och kämpa tillsammans. Det betyder mycket för mig att Beauts gett mig den här chansen.

Buffalo Beuts general manager Nate Oliver har följt Berndtsson de senaste åren, och nöjd med draftvalet.

– Nu är tiden rätt och det är en bra möjlighet att välja henne (i draften). ”Lollo” är en beslutsam målvakt som är urtypen av en kämpe, kommenterar Nate Oliver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.