Svenska Spels kommunikationsdirektör Joakim Mörnefält. Foto: BILDBYRÅN

Svenska Spel om hockeykonflikten: ”Vi lägger oss inte i”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Spel – med ett nyskrivet sexårsavtal med svenska ishockeyförbundet – förväntar sig att Damkronorna snart kommer till spel och att konflikten blir löst.

– Vi har inte lagt oss i denna konflikt, men vi har fullt förtroende för att förbundet och spelarfacket löser den, säger Svenska Spels kommunikationsdirektör Joakim Mörnefält.

I det sponsoravtal som Svenska Spel har skrivit med ishockeyförbundet är det tydligt att det är helöt könsneutralt. 40 procent går till herrverksamhet, 40 procent till damverksamhet och 20 procent till centrala inköp av material och ledare.

– Vi är jättenoga med att våra avtala ska vara helt konsneutrala, säger Joakim Mörnefält.

– Men jag vill poängtera att vårt avtal inte har något med spelarlöner att göra. Ersättningen till spelarna i landslagen finns i avtalen med serierna, SHL och SDHL, och där är vi inte sponsorer och kan inte påverka, säger Joakim Mörnefält. Och vi sponsrar aldrig på klubbnivå.

Hur ser ni på konflikten? Och har ni varit i kontakt med förbundet?

– Vi har fullt förtroende för parterna, och förväntar oss att det kommer att lösa sig. Vi har inte varit i kontakt med förbundet under den här perioden. Men självklart förväntar vi oss att det ska finnas ett landslag, menar Joakim Mörnefält och fortsätter:

–Just nu finns det inga vinnare: varken spelarna, förbundet eller sponsorerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.