Rasmus Andersson och Jacob Markström firar seger. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskar bakom Calgarys seger

Det var flera svenskar i huvudroller då Calgary Flames slog Vancouver Canucks med 4-1 i hemmahallen.

Inget av lagen kan däremot längre nå slutspel.

– Det är klart vi vill vinna de tre sista matcherna ändå, säger målskytten Rasmus Andersson.

Då många NHL-lag har spelat klart grundserien har Calgary och Vancouver flera matcher kvar. Men de matcherna betyder egentligen inget resultatmässigt. Inget av lagen kan längre nå slutspelsplats i den kanadensiska divisionen.

– Det är en annan typ av match då båda lagen har missat slutspel. Men det är vad det är. Vi vill bygga något här och få en identitet, säger målvakten Jacob Markström som nu har startat 14 raka matcher för sitt Calgary.

Stark match av Markström

Markström var en av flera svenskar som gjorde det bra hemma mot Vancouver. Han gjorde 24 räddningar och släppte bara en puck förbi sig.

Målet han släppte in kom redan efter en minut, men bara fyra minuter senare hade Calgary vänt till 2-1. Först gjorde Andersson sitt femte mål för säsongen och sedan fyllde Andrew Mangiapane på. Elias Lindholm fick assistpoäng vid Anderssons mål och Joakim Nordström vid det andra.

Det dröjde sedan till den tredje perioden innan nästa mål. Då var det Lindholm som kom fri med målvakten från offensiv blå linje och snyggt sköt in pucken i krysset. 4-1 gjordes av Matthew Tkachuk och även där blev det en svensk assist i form av Mikael Backlund.