Tre Kronor-spelare i VM 2019. Foto: Bildbyrån.

Svenskarna laddade för rivalmötet: ”Det blir hett”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor är redo för kvällens kvartsfinal mot Finland.

– Det blir hett, säger centern Alexander Wennberg.

– Det är en nation som är kul att spela mot, det blir hett. Vi har en bra känsla och ser framemot matchen, säger Alexander Wennberg.

– Det är jättekul med kvartsfinal. Det är därför vi spelar och är bara laddade på att det drar igång.

Ishockey-VM

Förutom att det är vinna eller försvinna i VM-kvartsfinalen, så är det en motståndare som betyder lite extra för de svenska hockeyspelarna.

– Det är speciellt att möta Finland. Jag kommer ihåg när man var liten och satt framför TV:n och kollade matcher mot Finland. Vi ska ta tag i matchbilden och åka skridskor. Vi ska vara i ansiktet på dem och vi ska vara jobbiga att möta, säger Tre Kronors Patric Hörnqvist.

Megatalangen största hotet?

I ett Finland som inte alls har stora stjärnor så är det talangen Kaapo Kakko som får mest fokus.

– En riktig klasspelare och vi kommer se mycket av honom i NHL. Det blir kul att möta honom i morgon och se honom från nära håll, säger Hörnqvist.

– Nu börjar det roliga. Vi vet hur bra vi är och vi har en bra känsla i gruppen. Nu har vi nya möjligheter att skriva historia, säger Patric Hörnqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet