Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hilda Svensson hyllar laget: ”En jättebra turnering” Foto: Bildbyrån/SVT

Svensson hyllar silverlaget: ”Har gjort det för varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges JVM-damer föll tungt i finalen.

Men efteråt kan de också känna stolthet över att ha tagit sig dit.

– Jag är fantastiskt stolt och jätteglad över att få vara en del av det här laget, säger kapten Stella Lindell.

Efter slutsignalen i finalen var det ingen glädje över att ha tagit silver. 10-0 till Kanada och det var både ledsna miner och tårar från de svenska spelarna efteråt. Men när lagkaptenen Stella Lindell får en fråga om laget totala VM-insats finns det också en stor stolthet.

– Jag är fantastiskt stolt och jätteglad över att få vara en del av det här laget. Om man ser tillbaka på våra matcher så är det helt fantastiskt vilka insatser vi gör, säger hon till SVT Sport.

JVM i ishockey

”Det här laget är fantastiskt”

Hilda Svensson är en av de svenska spelarna som är födda 2006 och som får spela JVM även nästa år. Redan nu kan hon se ett starkt lag ställa upp även då.

– Det är jättebra. Det är jättemånga som är duktiga som kan spela även nästa år, så laget kommer inte vara mycket sämre nästa år, säger hon.

Trots att hon, kort efter finalen, står med tårar i ögonen kan hon också se att mästerskapet i stort är en framgång för svensk del.

– Jag tycker att vi har gjort det jättebra. Jag tycker det här laget är fantastiskt och vi har gjort det för varandra varje match. Det räckte inte hela vägen men jag tycker vi har gjort en jättebra turnering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet