U18-landslagets Isabelle Leijonhielm. Foto: Bildbyrån

Vinst för U18-landslaget i VM-genrepet

Vinst i genrepet. Mot USA som väntar i öppningsmatchen av junior-VM för damer.

– Nyttig match för oss, säger förbundskapten Andreas Karlsson.

Svenska U18-landslaget i ishockey segrade i sista träningslandskampen innan hemma-VM i Östersund. I Timrå kom det avgörande målet när knappt tre minuter kvarstod av tredje perioden.

I powerplay satte Isabelle Leijonhielm, till vardags i SDHL-laget AIK, 1–0 efter passning från HV71:s Jenna Raunio.

Ida Henriksson (HA74) och Felicia Frank (Brynäs) vaktade kassen halva matchen vardera, och vid 1–0-segern räddade de 24 respektive 25 skott.

– En mycket stark laginsats där jobbet för varandra var riktigt bra. Nyttig match för oss som grupp, säger U18-landslagets förbundskapten Andreas Karlsson.

U18-VM i Östersund börjar på söndag. Sverige möter USA klockan 16 i sin öppningsmatch som sänds i SVT1 och Play.