Sverige körde över Ungern i ishockey-VM – Tömmernes med fyra assist

Sverige körde som väntat över Ungern i den fjärde gruppspelsmatchen i VM.

7-1 och islossning för Tre Kronor som nu har fyra segrar av fyra möliga i gruppspelet.

Backen Henrik Tömmernes stod för hela fyra assist i matchen.

– Vi städar av det bra, säger Tömmernes i SVT:s sändning.

När Ungern reducerade till 1-2 i den första perioden var egentligen enda gången det fanns nerv i matchen. Ungraren med det härliga namnet Roland Kiss stod för det målet efter tafatt svenskt försvarsspel.

Men efter att Dennis Everberg gjort 3-1 för Sverige efter läckert förarbete från Timothy Liljegren som soloåkte sig fram var den här matchen en utklassning.

Ishockey-VM

I den andra och tredje perioden sköt Ungern inte ett enda skott på mål och i samma perioder gick Sverige från 3-1 till 7-1.

– Det är nog längesen det var så men jag tycker vi städar upp det lite, i första är vi lite slarviga och de får några enkla skottlägen. I andra och tredje gör vi jobbet, säger Tömmernes.

”Kul att vara med och bidra”

På tre av de sista fyra målen stod Henrik Tömmernes för hela tre assist, totalt stod backen för fyra assist i matchen.

– Det är klart att det är kul att vara med och bidra, jag tycker vi gör några bra sekvenser och att få göra mål i powerplay är viktigt för framtiden och något att bygga på.

En annan spelare som stack ut var Jacob De La Rose som fick göra sina två första mål i turneringen. Fribourg-Gottéron-spelarens 2-0 var det snyggaste av dem.

– Det är kul så klart. Alltid kul att göra mål, säger De La Rose.

Se De La Roses två mål och Timothy Lilljegrens läckra assist i spelaren ovan.