Damkronorna överlägsna i förbundskaptenens debut

Uppdaterad
Publicerad

Det blev aldrig någon riktig match då förbundskapten Ulf Lundberg gjorde sin första match som förbundskapten för Damkronorna. Det var spel mot ett mål då man slog Norge med 6-0 i Härnösand.

– Det känns framför allt bra att det var en riktigt gedigen insats, säger Lundberg till SVT Sport.

1-0 kom genom veteranen Emma Nordin på direktskott i powerplay. Passning av den 18-åriga debutanten Linnea Johansson.

Sedan flöt det på för Damkronorna. Ebba Berglund gjorde 2-0, Sofie Lundin sköt in 3-0 snyggt och Emmy Alasalmi rundade målvakten till 4-0.

Damkronorna

Alla de målen kom under den första perioden.

Linnea Johansson kan vara riktigt nöjd med sin debut då hon även gjorde mål. 5-0 på passning av Felizia Wikner-Zienkiewicz.

– Fantastiskt kul. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Riktigt kul att representera Sverige och Damkronorna, säger Johansson.

Talangen får även beröm av förbundskaptenen.

– Jag tycker hon gör en jättebra match. Hon går från klarhet till klarhet. Hon är väldigt klok på isen och har spets dessutom, säger Lundberg.

Bara efter 26 sekunder i den avslutande perioden kom matchens sista mål då Lisa Johansson satte 6-0 till Sverige.

Målvakten Sara Grahn behövde bara göra nio räddningar, att jämföra med den norska kollegan Kaja Ekle som trots sex insläppta räddade 34 skott.

Imorgon ställs Sverige mot Danmark i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet