Johanna Fällman och Emma Nordin är tillbaka i Damkronorna. Foto: Bildbyrån

Nordin och Fällman tillbaka i Damkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg byter ut nio spelare till landskamperna mot Norge och Danmark i november. Stjärnorna Emma Nordin och Johanna Fällman är tillbaka i truppen, men Erika Grahm saknas på grund av en hjärnskakning.

Nordin och Fällman valde att fokusera på klubblaget Luleå senast, men är nu tillbaka hos Damkronorna. Grahm är inte med den här gången heller. I september sade hon till SVT Sport att hon inte stänger några dörrar till landslaget, men den här gången finns hon inte med på grund av att hon fortfarande vilar efter en hjärnskakning i början av oktober.

– Truppen till novembersamlingen har skills, hunger och en hel del erfarenhet. Sedan förra samlingen har vi bytt ut hela nio spelare då vi också haft chansen att ta ut tre målvakter till samlingen i Härnösand och Sundsvall, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg i ett pressmeddelande.

Damkronorna

Åtta spelare födda på 00-talet

Det är också en ung trupp som Lundberg tagit ut, Linnea Johansson och Hanna Thuvik är födda 2002 och ytterligare sex spelare är födda på 00-talet.

Hans första samling med landslaget blev ett träningsläger i slutet av augusti. Nu väntar de första landskamperna för ishockeyns förbundskapten, mot Norge den 4 november och Danmark dagen efter.

”Det är oerhört positivt att vi får möta internationellt motstånd”, säger Lundberg.

Egentligen skulle Damkronorna ha mött Finland i tre landskamper i november, men de matcherna ska i stället spelas i december, närmare VM. Sverige spelar B-VM i Angers i Frankrike den 18-25 april.

ARKIV: Superlöftet Thea Johansson hyllas efter träningsdebuten med Damkronorna (27 augusti 2020)

Truppen

Målvakter: Sara Grahn, Luleå, Frida Axell, Göteborg, Ellen Jonsson, Brynäs.

Backar: Emmy Alasalmi, AIK, Anna Kjellbin, HV71, Johanna Fällman, Luleå, Josefine Holmgren, Djurgården, Mina Waxin, Modo, Maja Nylén-Persson, Brynäs, Paula Bergström, Modo.

Forwards: Josefin Bouveng, Brynäs, Wilma Johansson, Leksand, Lisa Johansson, AIK, Sofie Lundin, Djurgården, Hanna Sköld, Leksand, Felizia Wikner-Zienkiewicz, HV71, Linnea Johansson, Linköping, Hanna Thuvik, Brynäs, Linn Peterson, Luleå, Lina Ljungblom, Modo, Emma Nordin, Luleå, Michelle Löwenhielm, HV71, Olivia Carlsson, Modo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet