Johan Stark vill förändra förutsättningarna för damhockeyn Foto: SVT/Bildbyrån

Hockeyns nye Starke man: ”Förbundet måste känna ett ansvar för damerna”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Stark är ny generalsekreterare på Ishockeyförbundet.

Förbundet har fått mycket kritik kring sin hantering av damhockey, något Stark nu vill råda bot på.

– Det är solklart att det ska vara samma förutsättningar för ett damlandslag och herrlandslag, säger han till SVT Sport.

Efter en stormig tid på Ishockeyförbundet avgick Tommy Boustedt som generalsekreterare. Johan Stark heter ersättaren och kommer senast från en ordförandepost i basketförbundet.

En av de stora konfliktytorna för förbundet de senaste åren har varit damhockeyn. Något Johan Stark definitivt kommer behöva hantera i sin roll som ny generalsekreterare på Ishockeyförbundet. I en intervju med SVT Sport:s Dusan Umicevic är Stark klar över sin åsikt kring damhockeyn.

– Förbundet måste känna ett ansvar. Det måste vara i dialog med SDHL-föreningarna hur man tillsammans kan skapa bra förutsättningar, säger Stark och fortsätter:

– Tittar man utifrån landslagsperspektivet då är det väl solklart att det ska vara samma förutsättningar för ett damlandslag och ett herrlandslag. Det tycker jag är en ickefråga, det är självklart att det ska vara så, säger Stark till SVT Sport.

Enligt Johan Stark ligger det i allas intresse att få en starkare damhockey i Sverige.

– Det tror jag att alla måste förstå. Det är bara till gagn för hockeyn. Ju starkare damliga vi får, ju fler tjejspelare vi får, det kommer bara gagna hockeyn i helhet. Det blir fler utövare, det blir fler konsumenter, säger han till SVT Sport.

ARKIV: Möt Damkronornas nye förbundskapten (26 augusti 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.