Missnöjt Sverige trots segern: ”Är inte där vi önskar”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Norge för andra gången på två dagar.

Men man var inte nöjda med spelet och fick slita för triumfen.

– Det kan vara en VM-plats som ligger i potten för de här spelarna och det tycker vi inte att de visar, säger den assisterande förbundskaptenen Markus Åkerblom till SVT.

Sverige fick en jobbig start i det andra mötet med Norge i Nordic Cup.

Redan efter 58 spelade sekunder gick de blågula spelarna bort sig i egen zon och Tommy Kristiansen kunde ge Norge ledningen. I en svängig förstaperiod skulle Norge ta ledningen två gånger om.

Andra gången var det Thomas Valkvae-Olsen som hittade rätt i powerplay när han lämnades ensam framför Adam Reideborn i det svenska målet och hittade en lucka fram till 2-1. De svenska målen i den första perioden kom från Nils Lundkvist, 1-1 och Fredrik Olofsson, 2-2.

”Är inte där vi önskar”

Den andra perioden gick i samma mönster. Det var Norge som tog ledningen och Sverige som kvitterade. Ett vackert mål från Tre Kronor där Jesper Frödén petade in pucken från nära håll efter en fin framspelning från Jonatan Berggren.

Ett oavgjort resultat så långt mot Norge, en insats man inte var nöjda med i det svenska lägret.

– Vi är ganska eniga om att vi inte är där vi önskar. Vi förlorar lite för mycket närkamper i dag igen. Det är för mycket pet i vårt spel och vårt försvarsspel är inte heller bra, sa den assisterande förbundskaptenen, Markus Åkerblom, till SVT inför den tredje perioden och fortsatte:

– Vi har sagt att det kan vara en VM-plats som ligger i potten för de här spelarna och det tycker vi inte att de visar,

Skellefteåkedjan bra igen

En kedja som SVT Sports expert Nils Ekman vill se i VM om ett par veckor är ”Skellefteåkedjan” med tidigare nämnda Frödén och Berggren samt Andreas Wingerli. Den kedjan var bra även i detta möte och höll sig framme efter drygt halva den tredje perioden där den sistnämnde satte 4-3.

Trots att man inte var nöjda med insatsen blev det ändå en seger här. Stängde matchen gjorde Markus Ljungh när han framför det norska målet snyggt styrde in en skottpassning från Max Friberg fram till 5-3.

– Jag är glad att vi vann matchen. Men vi har en hel del kvar att jobba på då vi inte orkar hålla fokus uppe, sa förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT efter segern.

Landskamp

Norge logo

Norge

3 - 5

Sverige logo

Sverige

2-2, 1-1, 0-2
Malmö Arena, Malmö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.