Foto: Bildbyrån

Sverige sist i turneringen – trots seger mot VM-finalisten

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slutade sist i säsongens första landslagsturnering. I den sista matchen föll Damkronorna med klara 4-0 mot Schweiz, där Brynäs och SDHL:s poängbästa spelare, Lara Stalder stod för ett mål och en assist.

Sverige förlorade mot Tyskland i den första matchen av Euro Hockey Tour, innan man igår lyckades fixa säsongens första seger mot Finland, som spelade VM-final i våras. Men i sista matchen var Schweiz ett nummer för stort.

Lara Stalder stod först för 1-0 efter knappt två minuter och hade senare en framspelning till 3-0 i den andra perioden. Sammanlagt gjorde hon fyra mål och sex poäng på tre matcher, vilket var bäst av samtliga spelare.

Damkronorna

Slutresultatet skrevs till 4-0 och Sverige slutar sist i fyrnationsturneringen i Tyskland. Detta var Sveriges tre första landskamper sedan VM i våras och efter att konflikten med landslaget löste sig i höstas.

ARKIV: Damkronorna samlades för första gången efter konflikten (4 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet