Sveriges vändning – vann ödesmatchen

Sverige var piskat att slå Slovakien för att inte åka ur VM.

Då klev tre NHL-spelare fram med varsitt mål i 3-1-segern – medan Adam Reideborn var en gigant mellan stolparna.

– Fantastiskt målvaktsspel av honom, säger målskytten Victor Olofsson efter slutsignalen.

Det var en måstematch för Sverige, som vid förlust var utslaget ur VM, och inledningen lämnade en del att önska ur blågult perspektiv.

I en svag första period kom en slarvig passning centralt i egen zon. Slovakerna utnyttjade misstaget och Peter Cehlarik satte 1-0.

Ishockey-VM

Slovakien hade övertag och inte mycket tydde på kvittering, men halvvägs in i andra kom det psykologiskt blytunga målet.

Reideborn storspelade

På volley lyckades Marcus Sörensen stöta in pucken till 1-1 och därmed gav han Sverige nödvändig energi i jakten på segern.

En annan som höll hoppet vid liv? Adam Reideborn bredde ut sig som en mur och svarade för en handfull svettiga räddningar.

Pricken över i:et var en magnifik räddning en bit in i tredje period – och med åtta minuter kvar av matchen kom det förlösande målet.

Upp i nättaket

Victor Olofsson fick pucken av Henrik Tömmernes. Sedan höll han i, siktade och tryckte av. Pucken upp i nättaket – 2-1 till Sverige.

– Jag har försökt skjuta och skjuta. Nu kanske det släpper lite och jag får göra lite fler mål framöver, säger Olofsson efter matchen.

Han passade även på att hylla Reideborn, som utsågs till matchens lirare.

– Fantastiskt målvaktsspel av honom.

3-1 i öppen bur

Efter målet jagade Slovakien kvittering och tog ut målvakten, men med sekunder kvar satte Isac Lundeström 3-1 och därmed spiken i kistan.

Sverige ställs nu mot ryssarna i morgon och behöver vinna även den för att hålla drömmen om avancemang vid liv. Olofsson är redo.

– Det är förmodligen att av de bättre lagen i den här gruppen och vi behöver vara på topp för att vinna, säger han och fortsätter:

– Det blir en tuff match och de kommer att jobba hårt, men vi har fortfarande chans att gå vidare så vi kommer att vara riktigt taggade.