Sverige föll i JVM – efter straffrysare mot Finland

Finland kvitterade mot Sverige i slutminuterna.

Men SVT:s expert Jonas Andersson tycker att situationen innan borde gett utvisning.

– Det är uppenbart, säger han.

Mardrömsstart och mardrömsavslutning blev facit för Sveriges JVM-förlust med 4-5 efter straffar mot Finland.

– Det var en väldigt dålig första period men vi kommer ut och gör en sjukt bra andra period. Sedan är det tråkigt att vi tappar ledningen men det är sånt här man lär sig av, säger Felix Unger Sörum till SVT Sport.

JVM i ishockey

– I den tredje perioden tycker jag att vi stänger ner matchen men de lyckas göra mål sex mot fem, säger Unger Sörum.

Finländarna dominerade i första perioden och det dröjde inte länge innan Sverige släppte in turneringens första mål.

2-0 var ett faktum i första pausen – men sen var det ett annat lag som kom tillbaka ut på isen.

Vann efter straffrysare

I mittenperioden var det i stället Sverige som var överlägset och gjorde hela fyra mål. Med 40 minuter spelade hade svenskarna vänt och ledde med 4-3.

I slutminuterna hade Sverige chansen att punktera matchen med ett jätteläge. En situation som SVT:s expert Jonas Andersson menar borde resulterat i en finsk tvåminutare.

– Han ska bara lägga in pucken i öppet mål och då kastar sig Lassila. För mig är det en utvisning alla dagar i veckan, säger han.

Men efter att ha missat möjligheten så lät inte Finlands kvittering vänta på sig.

Avgörandet kom först på straffar, till Sveriges första förlust i turneringen. Gruppsegern var dock aldrig i fara utan är blågul trots förlusten.