Se Sveriges mål i segern mot Kanada. Foto: Bildbyrån

Sverige nollade Kanada – säkrade gruppsegern i JVM

En jämn match på förhand.

Men det var aldrig något snack om saken när Sverige höll sin tredje raka nolla och vann med 2–0 mot Kanada.

Segern innebär att Juniorkronorna säkrat gruppsegern i JVM.

– Känns jättebra, en stabil match av oss vi är jättenöjda, säger Noah Östlund till SVT Sport.

Se Sveriges mål i spelaren ovan.

Efter en jämn första period, där Kanada hade lite mer av ett övertag, pricksköt Tom Willander in 1-0-målet för Sverige i inledningen av den andra perioden.

JVM i ishockey

Noah Östlund fyllde sedan på och 2-0-ledningen var ett faktum i ett kokande Scandinavium.

Juniorkronorna var främst det försvarande laget i den sista perioden, men den riktiga kanadensiska anstormningen kom inte förrän slutminuterna när målvakten togs ut.

Men Sverige höll emot och vann med 2-0 vilket innebar att de även vann grupp A. Det var juniorkronornas första seger mot Kanada på åtta år.

– Känns jättebra, en stabil match av oss vi är jättenöjda, säger Östlund till SVT Sport.