Håkan Loob och Kim Martin blir nya experter under ishockey-VM. Foto: Bildbyrån

SVT:s storsatsning till VM – förstärker med fler experter

Uppdaterad
Publicerad

Ishockey-VM i Riga stundar.

SVT storsatsar och sänder samtliga matcher exklusivt – kryddat med en mängd experter.

– Det är den största hockeysatsningen vi på SVT någonsin gjort, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

På fredag inleds ishockey-VM i Riga, Lettland. Under två veckor, 21 maj-6 juni, direktsänds samtliga 64 matcher på Sveriges Television – exklusivt.

SVT storsatsar på mästerskapet med studio i såväl Stockholm som Riga, och bland experterna hittar vi två nya i form av Kim Martin Hasson och Håkan Loob. Ny i expertgänget är även Daniel Rudslätt, som tog SM-guld med Brynäs 1999 och har 27 landskamper på meritlistan.

– Det ska bli otroligt roligt att få jobba med SVT och ishockey-VM. Äntligen lite solljus i en annars ganska dyster pandemi. Jag ser verkligen fram emot underhållande, spännande matcher där jag hoppas att Tre Kronor går långt i turneringen, säger den tidigare målvakten Kim Martin Hasson.

Gästas av flera profiler

Studion kommer också gästas av många andra hockeyprofiler, bland annat Frölundatränaren Roger Rönnberg och Björklövenstjärnan, tillika tidigare Tre Kronor-backen Daniel Rahimi samt många fler spännande namn.

– Det är den största hockeysatsningen vi på SVT någonsin gjort och vi ser fram emot att välkomna i stort sett hela svenska folket till SVT under dessa veckor. Ishockey-VM är ett mästerskap som engagerar alla åldrar och målgrupper och Tre Kronor är ett av Sveriges mest folkkära landslag, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Här är SVT:s gäng som jobbar med mästerskapet

I Riga

Expert: Maria Rooth.

Programledare: Maria Wallberg.

Kommentatorer: Chris Härenstam, Jonas Andersson, Pelle Bäckman och Nisse Ekman.

Reportrar: Petter Öhrling och Milad Akbarzadeh.

I Stockholm

Experter: Daniel Rudslätt, Mikael Renberg, Håkan Loob och Kim Martin Hasson.

Programledare: Marie Lehmann och Dusan Umicevic.

Kommentator: Peter Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.