Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK-tränaren Anton Blomqvist anmäls till disciplinnämnden. Foto: C More

SVT:s expert om AIK:s tränare: ”Klubben kan agera”

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s tränare Anton Blomqvists är anmäld till Disciplinnämnden efter sin uppmaning om att laget skulle spela fult när matchen mot Modo gled dem ur händerna i går kväll. SVT Sports expert Jonas Andersson anser att AIK kan föregå ett utslag från nämnden.

– Jag skulle inte ha några problem alls med att AIK själva går in och agerar eftersom det inte är sportsligt, säger Andersson.

Andersson har haft en lång karriär i flera olika länder och reagerar på Blomqvists coachning vid underläge 1-5 i 3-8-förlusten i Örnsköldsvik.

– Jag har haft tränare som insinuerat det som Blomqvist säger men inte så uppenbart och han säger det på två språk. Det går inte att misstolka och matchen spårar ur efter det. För mig är det uppenbart att han gått över alla gränser.

Vad tycker du ska hända nu?

– Han nämner att spelarna inte ska bli avstängda men för mig är det helt uppenbart att Blomqvist ska bli avstängd. Att spela fult är något helt annat än hårt.

”Tror inte att AIK vill förknippas med det här”

Nu var det mikrofoner som fångade upp det nära båset. Hur vanligt är det här?

– Det är ganska ovanligt. Jag har inte haft tränare som sagt att man ska spela fult. Det är en stor skillnad att spela mot att spela fult gentemot hårt. Man måste markera mot det här.

Tycker du att AIK ska göra något utifrån sina egna värderingar?

– Först och främst hoppas jag att man haft en dialog om vad det här handlar om. Jag skulle inte ha några problem alls med att AIK själva går in och agerar eftersom det inte är sportsligt. Tror inte att AIK vill förknippas med det här.

Nästa match i den allsvenska kvartsfinalserien, den sjätte, spelas på måndag i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.