Foto: Bildbyrån

SVT Sport förlänger avtalet med SDHL

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport och SDHL, Svenska Damhockeyligan, har kommit överens om en förlängning av nuvarande avtal.

Förlängningen innebär att SM-finalerna i ishockey samt ”Veckans match” från SDHL kommer att visas i SVT fram till våren 2022.  

– Intresset för ishockey är väldigt stort i Sverige och vi ser ett växande intresse för SDHL. Den här säsongen har vi haft några matcher med riktigt fina tittarsiffror, toppnoteringen hittills var när HV71 mötte Leksand, då såg hela 440 000 tittare delar av matchen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SVT:s hockeykommentator Chris Härenstam har kommenterat många av matcherna och följer ligan noga.

– SDHL är en liga som håller världsklass. Det kryllar av internationella stjärnor som gör ligan sevärd, men vi har också en ny generation unga svenska spelare som tar för sig och det ska bli spännande att se hur de utvecklas de kommande säsongerna, säger Chris Härenstam.

SVT Sport sänder varje vecka en utvald toppmatch från SDHL under rubriken ”Veckans match”. SVT har sedan många år tillbaka också sänt från SM-finalerna i ishockey, en finalserie som numera avgörs i bäst av fem matcher. I våras utsågs inget mästarlag på grund av Coronautbrottet.

Dessa matcher väntar i SVT framöver:

Lördag 21 november 14:55 SVT1/SVT Play: HV71-AIK

Onsdag 25 november 19:30 SVT24/SVT Play: Linköping-AIK

Onsdag 2 december 19:30 SVT24/SVT Play: Djurgården-SDE

Onsdag 9 december 19:30 SVT24/SVT Play: Linköping-HV71

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.