Göteborgs Elin Svensson och ordförande Jan Mellgren. Foto: Bildbyrån

Göteborg om stödet: ”En överlevnadsfråga på sikt”

Uppdaterad
Publicerad

Klubbarna i SDHL får 3,1 miljoner kronor i kompensationsstöd att dela på.

För Göteborgs kan det innebära runt 50-100 tusen kronor men det är en viktig summa.

– För oss är det en överlevnadsfråga på sikt, säger Göteborg HC:s ordförande Jan Mellgren till SVT Sport.

3,1 miljoner blev summan som SDHL-klubbarna får i kompensationsstöd när Svenska ishockeyförbundet delade ut pengarna. 1,8 miljoner mer än vad ligan ansökt om.

– Den spontana reaktionen är att varje krona in i vår förening är guld värd just nu. Däremot hade man kanske önskat att det hade varit lite mer, säger Göteborg HC:s ordförande Jan Mellgren till SVT Sport.

Det trots att SDHL tilldelades 1,8 miljoner mer?

– Man kan säga att det här är en större fråga än att bara räkna utgifterna kring matcher. Det stora tappet för oss är sponsorintäkterna, men det ingår ju inte i det här stödet.

– Vi jagar pengar varje dag nu för att kompensera de inkomstbortfall som vi har i dag. Med det sagt, alla pengar är positivt för vår del.

”Stolt över att tillhöra hockeyfamiljen”

Hur ser du på fördelningen som varit mellan ligorna?

– Utifrån de inkomster och utgifter som dam- och herrhockeyn har så har förbundet fördelat stödet på ett bra sätt, så är det bara, säger Jan Mellgren till SVT Sport.

– Så förbundet gör ett storartat jobb i det här och jag är stolt över att tillhöra hockeyfamiljen.

3,1 miljoner fördelat på de tio SDHL-klubbar blir 310 000 – men varje klubb kommer inte att få samma summa.

– Det blir en annan fördelning. Vi har skickat in vilka kostnader vi har och jag menar Luleå och Modo har resor som överstiger våra resor men det är en mycket komplex fråga, säger Jan Mellgren till SVT Sport.

”En överlevnadsfråga”

– Får vi runt 100 000 kronor är jag mer än nöjd, men får vi 50 000 kronor är jag också nöjd. Vi får se vad det blir så får vi värdera vad det blir och sedan jaga mer pengar för det kommer alla klubbar få göra.

– Det här är ingen räddning utan ett stöd för att vi ska räddas.

Vad betyder pengarna för er?

– För oss är det en överlevnadsfråga på sikt. Det betyder att vi förbättrar våra förutsättningar att betala våra leverantörer.

– Just nu går våra matcher med förlust. Vi har inte åskådare, domarna kostar fortfarande lika mycket som förut och hotellrummen har dessutom ökat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer